10 ülilihtsat, aga erinevat ja maitsvat pastarooga

Hei! Kuna praegu paljud pigem väldivad poodlemist ja pigem kasutavad seda, mis kodus olemas on, panin kirja 10 lihtsalt retsepti, millega saab ülimaitsva pastaroa valmistada. Iga roa jaoks on tarvis vaid mõnda üksikut koostisosa, ent tulemus on siiski ülim! Pasta on üldse selline roog, mille puhul lihtsuses võlu peitub. Ja ega needki retseptid ole siin ranged, võite eksperimenteerida igasuguste olemasolevate maitseainete ja koostisosadega!

Alustagem!

  1. Pasta musta pipra ja juustuga. Keeda pool kilo pastat al dente ning jäta alles keeduvesi. Lisa pannile oliiviõli ning kuumuta selles pipart 20 sekundit. Nüüd lisa kulbitäis pastakeeduvett ja lase keema, et õli ja vesi omavahel mõnusa emulsiooni looksid. Pane pannile pasta, riivi sisse juust ja sega korralikult kuni kõik on ühtlane. Vajadusel lisa veel pastakeeduvett.
  2. Koorene pasta juustuga. Keeda pasta al dente. Kuumuta pannis liiter koort (või ka piima) ja lase kokku keeda kuni pool on alles. Kalla sisse pasta, riivi juust ning lisa pisut paprikat. Sega ühtlaseks ning serveeri kohe!

3. Õli-küüslaugupasta. Keeda pasta al dente. Kuumuta pannil oliiviõli ning prae selles kergelt küüslauk. Lisa pisut pastakeeduvett ja lase keeda emulsiooniks. Tõsta pannile ka pasta, sega ühtlaseks ja serveeri kohe.

4.  Pasta tomatikastmega. Keeda pasta al dente. Pannil kuumuta õli, milles prae sibul ja lisa purk konserveeritud tomateid. Lase mõnda aega podiseda, kalla hulka 0,5dl oliiviõli ja tõsta keema. Maitsesta oreganoga ning blenderda ühtlaseks ja serveeri pastaga.

5. Pasta kreemise tomatikastmega. Toimi nagu eelmises retseptis, ent lisa maitseks ka basiilikut ja lõpeta kaste vahukoorega.

6. Carbonara-stiilis pasta (kui soovid õiget Carbonarat, kasuta koore asemel mune ja sega need pastasse enne serveerimist). Keeda pasta al dente. Pannil prae pisut peekonit, lisa sellele koor ja lase natuke kokku keeda, maitsesta. Lisa pannile pasta ja sega ühtlaseks, riivi sisse ka juust.

7. Pasta avokaadokreemiga. Keeda pasta al dente. Puhasta ja purusta avokaado blenderis, lisa maitseained, tomatid ning pisut pastakeeduvett. Sega pastaga kokku, serveeri.

8. Mac and cheese. Keeda pasta al dente. Kuumuta piim. Lisa piimale riivitud juust ja maitseained. Kalla pasta ja piimasegu ahjuvormi ning aseta 200kraadi juurde küpsema.

9. Pastasalat tomati ja avokaadoga. Keeda pasta al dente, pese külma veega läbi. Lisa pastale tükeldatud tomat, avokaado ja oliiviõli ning maitseained.

10. Pastasalat. Keeda pasta al dente, pese külma veega läbi. Lisa sellele tükeldatud tomat, marineeritud kurk ja vorst või sink, majonees ja hapukoor ning maitsesta.

Igale pastale võib muidugi peale riivida veel juustu! 🙂 Koguseid valige oma tunde ja maitsemeelte järgi.

Postitus valmis koostöös Santa Mariaga.

2 thoughts on “10 ülilihtsat, aga erinevat ja maitsvat pastarooga

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga