Üks eriti hea apelsinine pardiroog

Pean tunnistama, et minu jaoks kõige pidulikum ja maitsvam on ikkagi pardiliha. Midagi nii põnevat on selle maitses, tekstuuris ja aroomis. Part on võrdlemisi mitmekülgne ja sobitub mitmetesse maailma köökidesse, ent mulle meeldib sageli just aasiapärast nüanssi lisada. Seekord tegin imelihtsa roa, mis oli niivõrd maitsev, et ma ei suutnud seda isegi uskuda. Väike improvisatsioon ning jahmatamapanev versioon pardist apelsinikastmes oligi valmis.

Vaja läheb (4 portsjonit):

  • 4 pardikoiba
  • 3-4 apelsini mahl
  • 2-3spl apelsinimarmelaadi
  • 1 sibul
  • paar küünt küüslauku
  • tšillikaun
  • soola
  • 200g basmati riisi
  • 2 pak choi kapsast

Kuumuta ahi 180kraadini. Esmalt maitsesta koivad soolaga ning aseta nahk allpool külmale pannile. Keeras kuumus keskmiseks ja lase rasval välja sulada ning nahal krõbestuda. Ahjunõusse kalla apelsinimahl, marmelaad, viilutatud sibul, purustatud küüslauk, hakitud tšilli ning pisut soola. Aseta pruunistatud pardikoivad vedelikku, nahk ülespoole. Nahk peaks jääma vedelikust välja, ent liha võiks olla uputatud. Aseta nõu ahju ning lase vähemalt tunnike küpseda.

Vahepeal valmista riis – selleks kalla riis potti, peale piisav kogus vett ning maitsesta soola ja tähtaniisiga. Lase keema, keera temperatuur alla ning lase vedelikul riisi imenduda. Rasvas, mis jäi pardi praadimisest pannile, prae kergelt pok choi lehed, nii et need veel krõmpsuks.

Kui part on valmis – liha pehme, siis tõsta koivad kastmest välja ja kaste pannile. Keera kuumus kõrgeks ja lase kastmel kokku keeta – toimub emulseerumine, mis tähendab, et vedelik ja pardirasv keevad kokku väga siidiseks kastmeks.

Serveeri parti koos kastme, pak choi ja riisiga.

PS! Nii hea roog oli, et ilusat pilti ei saanudki teha 🙂 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga