Ka minul tuleb ette õhtuid, kus pole aega mitu tundi söögitegemisele kulutada. Mõnikord tahaks pelgalt 15 minutiga roa lauale ning kõhu täis saada. Nendeks juhtudeks on mul mitmeid lihtsaid, ent sellegipoolest maitsvaid retsepte. Kuna Veski Mati saatis mulle proovimiseks oma pasta ja riisi segu ehk toote, milles on ühendatud riis ning riisiterasuurune pasta, siis otsustasin seekord hoopis antud toote käiku lasta. Ja ausalt öeldes – toimis suurepäraselt! Ainuke asi, mida silmas pidada, on see, et esialgu ei tasu pasta-riisi segu liialt pehmeks keeta, pigem jätta isegi pisut tooreks.
Vaja läheb (3-4 portsjonit):
- pool pakki Veski Mati pasta ja riisi segu
- 300g kanahakkliha
- pöidlasuurune jupp ingverit
- paar küüslauguküünt
- 1 tšillikaun
- seesamiõli praadimiseks ja natuke maitsetamiseks
- 2 muna
- 1spl sojakastet
- 2spl sriracha kastet (soovi korral)
- 2spl ketšupit
- 1 suur porgand
- 200g külmutatud herneid
- paar vart rohelist sibulat
Keeda pasta ja riisi segu nii, et see pole veel päris pehme. Nõruta ning lase jahtuda. Tükelda porgand väikesteks kuubikuteks. Kuumuta pannil seesamiõli ning pruunista ingver, küüslauk ja tšilli. Lisa kanahakkliha ning prae kuldseks. Sega hulka porgand ning herned. Kuumuta mõned minutid. Seejärel lisa pasta ja riisi segu ning prae veel pisut. Vala hulka lahtiklopitud muna, prae kuni see on hüübinud. Maitsesta ketšupi, soja, seesamiõli ning srirachaga, sega hulka ka hakitud roheline sibul. Serveeri.