Hei, soolased küpsised! Ma jumaldan teid! Ja juustu ka.. Teate küll, vahel tahaks midagi hästi head, soolast ning hõrku. Suussulavat ja maitsekat. Ja just seda kõike need küpsised on. Erilise naudingu saamiseks serveerige murakamoosi ning valge veiniga.
Vaja läheb:
- 2dl murendatud Stiltoni juustu (võib asendada ka muu sinihallitusega, aga Stilton on mõnusalt väge täis)
- 1dl võid (toatemperatuuril)
- 2dl nisujahu (Veski Mati eriti hea nisujahu)
- 1dl maisitärklist
- 1spl värsket hakitud rosmariini
- soola maitse järgi
Mikserda või ning juust kreemjaks. Sega omavahel jahu, tärklis ning rosmariin ja sool (ettevaatust, kuna juust, või on juba soolased). Sega kuivained ja või-juustu segu kokku ning vormi piklik rull, millest lõika 1-2cm rattad. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vähemalt 30 minutiks külmikusse! Küpseta 180kraadises ahjus seni, kuni kuldsed – 8-14 minuti. Alguses on küpsised väga pehmed, ent jahtudes krõbenevad.