Hei, kallid lugejad! Suvi on täies hoos ja isu värske toidu järele pole kuhugi kadunud. Mind eriti rammusad road hetkel ei tõmba ja katsetan erinevaid kergemaid toite. Tihti leian end niisama näksimas või valmistamas roogasid, mis liialt kaua aega ei võta, sest tahaks ju ilma nautida ja õues mõnuleda! Sushi on üks mu lemmikroogasid juba ammusest ajast, ent eriti tihti ma sushit rullida ei viitsi – liiga palju tööd ja vaeva ning samuti ei leia ma, et sushit oleks mõtet kahe inimese jagu üldse teha. Hiljuti on populaarsust asunud koguma poke kauss, mis on pisut nagu lahtiharutatud sushi. Sisaldab tavaliselt värsket kala (lõhe, tuun) või krevette. Lisandiks avokaado, edamame oad, wakame, kurk ja paljud teisedki mõnusad viljad, põhjaks riis. Loomulikult võib siinkohal improviseerida ja luua just sellise kausi, mis endale meelejärgi on.
Minu kausike sisaldas (koguseid ma siinkohal ei märgiks, sest see on igaühe enda valik):
- aurutatud basmati riisi
- muna
- värsket lõhet
- edamame ube
- värsket kurki
- avokaadot
- granaatõunaseemneid
- seesamiseemneid
- wakame vetikaid
Kõigepealt praadisin riisi munaga pannil läbi, sest mulle meeldib praetud riis. Võib kasutada ka lihtsalt keedetud riisi või nt valmistada sushiriis selliselt nagu see sushi vahele käib (maitsestatud mirini, soola, suhkruga). Kergelt marineerisin lõhet hoisin kastmes, aga hea marinaad oleks ka soja, riisiäädikas, mesi. Edamame oad leidsin Rimi sügavkülmast, jess! Nii kaua olin neid otsinud. Kes maitsenud pole, siis need on eriti võised ja mõnusad tegelased. Ülejäänud värsket kraami ma kuidagi ei töödelnud. Muideks, granaatõunaseemned annavad hästi mõnusat magusust ja sobivad mu arust superhästi poke kausikesse! Kastmeks segasin kokku sriracha ja hapukoore ning niristasin hiljem peale. Sama kaste sobib ka majoneesiga. Kindlasti oleks mõnus alternatiiv sriracha asemel ka wasabi 🙂
Comments are closed.