Hei, kallid lugejad! Pole ammu olnud mahti kirjutada, kuna veebruar oli väga töine kuu, ent nüüd olen tagasi! Lisaks muule oli käsil põnev lühiprojekt, mille raames lõin neli retsept inspireerituna kassikeste maiustest. Mul on endal ju samuti kaks päästetud kassipoega kodus, kellele meeldib vägagi kõike head ja paremat nautida 🙂
Purina tegi mulle ettepaneku luua neli retsepti, mis oleks inspireeritud kassikonservidest ja kuna valik on neil lai, siis polnud see sugugi keeruline ülesanne. Retseptid said lihtsad ja väga maitsvad, soovitan proovida! Ja need on siiski inimestele mõeldud, kuigi ka neljajalgsed sõbrad soovisid väga ampsu 😉 Ja siin need ongi.
Pardi rillettes ehk pardiliha määre
- 2 pardikoiba
- 4dl pardirasva
- soola
- pipart
Krõbe ahjukanakoib röstkapsa ja koorekastmega
Säti ahi 200 kraadile pöördõhu režiimil. Lõika kapsas sektoriteks, aseta kaussi, kalla peale kenake kogus oliiviõli ja katki surutud küüslauk ning maitsesta soolaga. Sega korralikult ja kalla ahjuplaadile.
Kana jaoks kuivata see ja maitsesta omal valikul mõne ürdisoola või maitseaineseguga (määri naha sisse). Aseta samuti ahjuplaadile, aga mitte samale, kus on kapsas. Kanast välja valguv mahl takistab juurikate pruunistumist ja krõbenemist.
Aseta plaadid ahju ning lase umbes tunnike küpseda, vahepeal kapsast ringi keerates. Tegelik küpsemisaeg sõltub kapsa ning kana suurusest. Kana on valmis, kui on mõnusalt pruun, krõbe ja torgates välja valguv vedelik on selge, mitte roosakas.
Kastme jaoks kalla kanast ahjupannile valgunud mahl potti, lisa paar küünt küüslauku ning vahukoor. Lase keema tõusta ja serveeri koos kana-kapsaga.
Pappardelle pasta tomatikastme ja lihapallidega
- 800 purustatud tomateid
- 1 sibul
- 2 küünt küüslauku
- 90ml neitsi oliiviõli + praadimiseks
- soola
- 2tl oreganot
- 500g veisehakkliha
- 100g mozzarella juustu
- soola
- pipart
- oreganot
- 200g lõhefileed
- 2-3 laimi
- 1 pisem punane sibul
- 1-2 tšillit
- 1 avokaado
- soola
- 1spl oliiviõli
Postitus sündis koostöös Purina Eestiga.