Hei! Nii mõnigi jõudis täna ilmselt siia peale mu Malluka insta ülevõtmist 🙂 Tere tulemast! Ja teised, kes juba mõnda aega mind jälginud, suur tänu teile, et ikka tagasi tulete!
Jagan täna üht oma lemmikut magustoidu retsepti, mis pärineb Ants Uustalu varamust, ent mida olen ise pisut tuuninud. Tegemist on imemaitsva, siidise ja suvise roaga, mis valmib kiiresti ning vähese vaevaga.
Kreemi jaoks läheb tarvis (6 portsjonit):
- 450g tükeldatud valget šokolaadi
- 3 sidrunheina vart
- 1spl želatiini
- 1 laimi riivitud koor
- 1.5dl täispiima
- 2.4dl vahukoort
- 100-200g vaarikaid
Murra või lõika šokolaad noaga lõikelaual võimalikult väikesteks tükkideks ja pane koos sidrunheinaga sulatamiskaussi. Sulata vesivannil aeglaselt. Seejärel lisa želatiinile 1dl külma vett ning sega ja jäta punduma. Kuumuta piim keemiseni, lisa želatiin ja sega. Võta sulanud šokolaadist välja sidrunhein ja lisa sinna želatiiniga segatud kuum piim ning laimikoor. Sega korralikult ning jäta jahtuma. Vahusta vahukoor jogurtitaoliseks ja lisa šokolaadisegule. Jaga kuue klaasi vahel vaarikad ning kalla peale segu, aseta külma seniks, kuni tahked (minul seekord kulus vaid 15 minutit).