Hei! Tahan täna teiega jagada ühte eriti head retsepti, mis valmib kanast. Ja kana jääb sellel viisil küpsedes eriti mahlane! Esimest korda seda kana tehes ja süües olin täielikult lummatud – krõbe koorik ja hõrk sisu, mm! Ja sinihallitusjuustukastmesse dippides oli kõik täiuslik! Aga pikema jututa retsepti juurde.
Vaja läheb:
- 1kg kanapoolkoibi (soovi korral võid kasutada ka teisi kondiga tükke, ent siis muutub küpsemise aeg)
- kaks suurt muna
- 0.5l MO Saaremaa hapendatud petti
- 1spl Sriracha kastet
- soola
- 400g nisujahu
- õli frittimiseks
- 2spl Cayenne pipart
- 1spl Muscovado suhkrut
- 0.5tl suitsupaprikat
- 1 küüslauguküüs, purustatuna
Hõõru kanapoolkoivad soolaga kokku ning jäta toatemperatuurile tunniks seisma. Valmista ette kaks kaussi – ühte kaussi lisa jahu, teise kaussi klopi lahti munad, vispelda hulka pett ja Sriracha. Kuumuta õli sügavas potis 160kraadini, võid kasutada ka fritüüri. Õli peab olema nii palju, et kana oleks vähemalt pooleldi õlis. Kui õli on saavutanud õige kuumuse, kasta kana poolkoib jahusse, raputa maha üleliigne, kasta siis petisegusse ja raputa ning veelkord jahusse ja seejärel langeta ettevaatlikult kuuma õlisse. Potis olgu kana ainult üks kiht ja koibadel olgu ka omajagu ruumi. Küpseta 10 minutit – selle ajaga küpseb kana seest kenasti ära ning koorik saab kuldne ja krõbe. Pea meeles, et 160 kraadi on kuumuseks terve küpsetamise vältel! Kui õli ulatub ainult poole koivani, siis keera koibi vahepeal.
Sega kokku maitseõli – selleks kombineeri Cayenne, suhkur, suitsupaprika ja küüslauk. Kohe, kui kuum kanna tuleb potist, aseta see jahutusrestile ning pintselda üle õliga. Jäta natukeseks ajaks ‘tõmbama’.
Sinihallitusjuustukastmeks sega kokku 140g pehmet juustu (nt Roquefort või Gorgonzola), 150ml hapukoort, 1spl veiniäädikat ja 1-2tl soola. Serveeri koos kanaga!
Comments are closed.