Hei! Täna jagan teiega üht lihtsalt, aga väga maitsekat ja külluslikku karrirooga. Mina valmistan seda karrit kanaga, aga võib kasutada ka teist liha või miks mitte ka tofut, et valmiks veganroog. Kõrvale sobib suurepäraselt aromaatne kookosriis.
Karri jaoks (4 portsjonit):
- 500g kana kintsuliha või tofut
- 200g Santa Maria kookospiima
- 1-3 punast mugulsibulat (kogus vali eelistuse järgi)
- 200g spinatit
- 50g maapähklivõid (seda kogust võid suurendada-vähendada oma maitse järgi)
- 1-2spl punast karripastat
- soola
- laimimahla
Kuumuta pannil õli ja prae sibulaviilud. Lisa karripasta ja kuumuta veel paar minutit. Seejärel lisa kana ja prae see läbi. Nüüd lisa spinat ja lase sel närbuda. Lisa kookospiim ja maapähklivõi, sega korralikult, aga ära keeda. Kohe kui kaste on ühtlane, keera kuumus kinni. Maitsesta laimimahlaga ja vajadusel lisa soola.
Kookosriisi jaoks:
- 2,5dl jasmiiniriisi
- 200g Santa Maria lahjat kookospiima
- 1,5dl vett
- soola
Kalla kõik potti ning lase keema tõusta. Alanda kuumust madalale ning lase riisil vedelik sisse imada. Serveeri koos karriga, lisada võid veel koriandrit, tšillihelbeid, röstitud maapähkleid.