Hei! Suvi on jõudmas lõpule ja käes on erinevate hoidiste valmistamise aeg. Üks hoidis, mida ma ise meeleldi kasutan ja alati kodus riiulis hoian, on tomatikaste – selline lihtne ja universaalne, mis sobib pastasse, pitsale, suppi ja ka vormiroogadesse. Selliselt saad imemaitsva ja kiire pasta 10 minutiga valmistada ning maitsesügavust on sel küllaga, kuna oled tomatikesed juba eelnevalt korralikult läbi küpsetanud.
Vaja läheb:
- 2kg värskeid või konserveeritud tomateid
- 4spl neitsioliiviõli
- 2spl kuivatatud oreganot või Santa Maria pitsamaitseainet
- 2 sibulat
- Üks küüslaugupea
- Soola
- Tellicherry pipart – leiab Santa Maria tootevalikust ja on mustade piparde kuningas
- Pruuni suhkrut
- Santa Maria tšillihelbeid
Kui kasutad värskeid tomateid, eemalda neilt koor ja haki. Koore eemaldamiseks lõika tomati alumisse kooreosasse noaga ristike, aseta tomatid kaussi ja kalla üle keeva veega. Lase seista paar minutit ning nüüd peaks koor kenasti lahti tulema.
Kuumuta pannil oliiviõli ja lisa sellesse sibul ning hakitud küüslauk. Kuumuta seni, kuni sibul on pehme ning klaasjas. Lisa tomatid ja oregano ning soovi korral tšillihelbed. Lase vaiksel tulel podiseda umbes 45 minutit. Seejärel maitsesta värskelt jahvatatud pipra, soola, suhkruga – neid lisa vastavalt enda maitse-eelistusele. Kui soovid, võid kogu kastme ka püreestada. Aseta kuumalt puhastatud purkidesse ning keera kaas tugevalt kinni. Nüüd on sul olemas kaste, mida aastaringselt kasutada pastadesse, pitsale, vormiroogadesse ja suppidesse!
Postitus valmis koostöös Santa Mariaga, sest nende maitseained on parimad! 🙂