Kuna mul on hetkel käimas väljakutse, mille raames valmistan 30 päeva jooksul 30 retsepti, mida varem katsetanud pole, siis olen endale meelde tuletanud roogasid, mida olen pikalt teha tahtnud, ent milleni veel jõudnud pole. Täna on selleks retseptiks Gordon Ramsay varamust aasiapäraste maitsetega vürtsitatud hakklihatäidisega salatilehed. Lihtne teha, väga mõnusalt värske maitsenüansiga ning tervislik. Ja kuna Rakvere saatis mulle proovimiseks oma EXTRA PROTEIN POWER hakklihad, siis kasutasin neid. Tulemus oli, nagu arvasingi, ääretult nauditav.
- 200g EXTRA PROTEIN POWER lihaveise hakkliha
- 200g EXTRA PROTEIN POWER seahakkliha
- röstitud seesamiseemneõli
- 2 küüslauguküünt, hakituna
- 5cm ingverijuurt, peenelt hakituna
- 1-2 tšillipiprakauna
- 1spl pruuni suhkrut
- 1spl kalakastet
- ühe laimi koor ja pool mahla
- 3 vart rohelist sibulat, hakituna
- soola ja pipart
- jääsalatit või muud väiksemate lehtedega krõmpsuvat salatit (Rimi valikus on palju erinevaid)
Kastme jaoks:
- 1spl sojakastet
- poole laimi mahl
- 1tl seesamiõli
- 0.5 tšillipiprakauna
- kimbuke koriandrit
- 1-2tl kalakastet
- 1tl pruuni suhkrut
- 1spl oliiviõli (mina kasutan ISUL neitsioliiviõli)
Alusta hakkliha praadimisest. Kui hakkliha soola ja pipraga maitsestatud ning kaunilt krõbe, eemalda see pannilt ning prae samal pannil tšilli, küüslauk ja ingver – ära liialt kõrveta. Lisa pruun suhkur ning pruunista veel minutike. Lisa hakkliha tagasi pannile ning sega kõik kokku. Lisa kalakaste, laimikoor ning -mahl ja sibul, sega ja kuumuta veel pool minutikest. Võta tulelt.
Kastmeks sega kõik koostisosad kokku ning maitse ja tasakaalusta.
Serveerimiseks täida lehekesed hakklihaseguga ning lisa ka pisut kastet. Rulli kokku ja naudi!