Kes ei armastaks ahjusooje pärmitainast rullikesi, olgu need siis moonide või kaneeliga vürtsitatud? Mina igatahes küll ja kord olles dilemma ees, kumbi teha, otsustasin väikestviisi hübriidi kasuks. Ja minule meeldis. Sõpradele ka. Nii sündisidki kamoonirullid 🙂
Vaja läheb (12 rulli):
Tainas:
- 2,5 dl piima
- 25 g pärmi
- 100 g suhkrut
- 1 tl soola
- 450 g jahu (või vähem)
- 100 g toasooja võid
Soojenda piim käesoojaks (kuni 37 kraadi). Murenda pärm kaussi ning kalla piim peale, sega. Lisa suhkur, sool ning pool jahukogusest ja või ning sega kokku. Seejärel asu jahu lisama tasahaaval ning lisa seni, kuni tainas enam eriti ei kleepu, ent on siiski veel väga pehme ja elastne. Seejärel sõtku. Tainas peab jääma niiske, ent hoidma vormi. Kuivast tainast tuleb kuiv küpsetis! Jäta kerkima, kuni kahekordne.
Täidis:
- 100 g toasooja võid
- 100 g suhkrut
- 5 tl jahvatatud kaneeli
- 5 spl mooniseemneid
Kalla kõik koostisosad kaussi ning vispleda kreemjaks.
Rulli tainas lahti, määri poolele tainale täidis ning keera kahekorra. Seejärel lõika tainas 12 võrdseks osaks ning iga osa lõika pooleks nii, et ülemine osa jääb veel kinni (nagu püksisääred). Keeruta mõlemad sääred keerdu ning seejärel keera omakorda rulli. Määri pealt munaga. Küpseta nt vooderdatud muffinivormis 200 kraadi juures u 15min või kuni kuldsed.
Söö ahjusoojana, kui võimalik! 🙂
Rullide originaalretsept pärineb Ragne Värki blogist.
Comments are closed.