Pardikoiva confit ehk minu lemmik pühadetoit

Nagu ma ka varem olen maininud, siis part on mu lemmik. Ja lemmikroog pardist on ikkagi confit. Sest mis saaks olla parem, kui ülikrõbeda nahakoorikuga kaetud mahlane ja hõrk liha. Valmistamisele kulub küllaltki kaua, ent enamus ajast tegutseb part omaette ahjus. Ettevalmistus on samuti küllaltki lihtne.

Vaja läheb:

  • 4 pardikoiba
  • mõned küüned küüslauku
  • paar oksa tüümiani
  • soola
  • pipart
  • 0.5l pardi-, hane- või searasva

Alusta päev varem ning maitsesta pardikoivad. Määri soola-pipraga ning lao kaussi, kuhu lisa ka küüslauk ja tüümian. Lase 24 tundi maitsestuda.

Tõsta koivad tunnike enne valmistamist toatemperatuurile. Kuumuta ahi 225 kraadini. Pühi pardikoivad käega puhtaks ning lao ahjuvormi. Peale vala sulatatud rasv nii, et koivad oleks üleni kaetud. Küpseta 15 minutit, seejärel alanda kuumust 150 kraadini ja küpseta veel 3 tunnikest. Tõsta koivad rasvast ja pruunista nahk pannil või grillrežiimil ahjus. Serveeri mõnusate ahjukartulite ning vürtsistatud punase kapsaga või ka hapukapsaga.

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga