Krõbe ja kleepuv ingverine veiseliha krõmpsuva juurviljavokiga

Inspiratsioon antud rooga teha tekkis ühest mu ‘hiinaka’ lemmikroast, mida ikka aeg-ajalt tellin. Lisaks oli Rakvere mulle proovimiseks saatnud paar lihaveise välisfileetükki, mis siia suurepäraselt sobisid.

Vaja läheb (4 portsjonit):

  • 700g veiseliha (sobib välisfilee, aga ka antrekoot)
  • 2dl maisitärklist
  • 1 väike sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • paarisentimeetrine jupp ingverit
  • 1spl sojakastet
  • soola
  • frittimiseks õli

Lõika veisest 1cm laiused ribad, aseta kaussi. Lisa sinna riivitud sibul, küüslauk ja ingver ning soja, pisut ka soola, kui tarvis. Sega korralikult ja lase marineerida 0,5-1h. Jaga tärklis kahte ossa. Sega esimene osa liharibadele ning lase 10 minutit seista. Kuumuta õli potis või sügavas pannis, vokkpannis. Sega nüüd ka teine osa lihaga ning alusta koheselt praadimist. Aseta nii palju pannile, et kõik ribad oleksid kenasti õli sisse uputatud ning ei puutuks teineteisega kokku – ilmselt tuleb frittimist teha 5-6 osas. Friti seni, kuni krõbe (paar minutit maksimaalselt) ja tõsta paberrätikule nõrguma. Korda kuni kõik ribad on praetud.

Kastme jaoks:

  • 1.5dl mett
  • 0.5dl sojakastet
  • 1dl vett
  • 1spl hoisin kastet (soovitan Blue Dragoni oma, see on parim)
  • 1spl riisiäädikat
  • 1spl seesamiõli
  • 5tl maisitärklist (paksendamiseks, läheb lõpus sisse koos veega)
  • 6tl vett (tärkliseleotise juurde)

Sega pannil kokku kõik koostisosad peale tärklise ja 6tl vee. Kuumuta keskmisel kuumusel kuni segu tõuseb keema, alanda pisut kuumust. Lisa sinna nüüd tärklise-vee segu, mille saad tärklisele vee segamisel (mitte vastupidi!). Sega pisut ning näed, et segu pakseneb kiiresti. Viska veiseribad pannile ning sega korralikult, et kõik kenasti kastmega katta. Lisa ka veidi seesamiseemneid.

Juurviljavoki jaoks:

  • paar küüslauguküünt
  • 1 tšillikaun
  • paar erivärvilist porgandit (mina kasutasin oma lemmikuid Rautsi talu porgandeid – Selverist peaksite leidma!)
  • 1 paprika
  • 200g suhkruherneid (terved kaunad)
  • 100-200g keetmata munanuudleid (nt Blue Dragon)
  • pisut sojakastet

Kõik juurikad (ka herned) tuleks hakkida võimalikult ühesuuruseks julienne‘ks e pikkadeks peenikesteks ribadeks. Valmista nuudlid juhiste järgi. Vali võimalikult suur pann ning kuumuta see õliga väga kuumaks. Pruunista kiirelt (paarkümmend sekundit) hakitud küüslauk ja tšilli, väldi kõrbemist. Lisa pannile porgand ning kuumuta minutike, seejäral lisa paprika ja siis herned. Kuumuta veel veidi – nii kaua kui juurikad on pisut pehmenenud, ent siiski veel krõmpsuvad. Kuumus peab olema nii suur, et panni põhjale ei tekiks vett, muidu pole tegu enam vokkimisega! Lõpus lisa keedetud nuudlid ning maitsetada ja sega kokku.

Serveeri koos krõbeda loomalihaga ja naudi!

 

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga