Röstitud tomati supp lihapallidega

Hei, kallid lugejad, imelist uut aastat Teile! Minu peamisi lubadusi ning soove see aasta on edenedada oma blogi ning kokkamist üldiselt. Loodan saada paremaks toidufotograafiks, -stilistiks ning ka suuremaks inspiratsiooniks Teile. Loodame, et õnnestub 🙂

Tänane supp on itaaliapärane. Ma olen tohutu tomatifänn ja leian end sageli tomatitest süüa tegemas. Selles roas on just see viljake aukohal ning eriti mõnusat mekki annavad röstitud tomatid, millel maitse mõnusalt magus. Supiks inspiratsiooni sain lasanjest. Olen varem ka sarnast rooga keetnud, ent seekord otsustasin hakkliha asemel kasutada lihapalle. Sobib igasugune liha, ent mina kasutasin kalkunit. Tervislikum valik.

Supipõhjale läheb vaja (4-6 portsjonit):

 • 1 sibul
 • 2 sellerivart
 • paar küüslauguküünt
 • 5spl tomatipastat
 • 1 purki purustatud tomateid
 • kuivatatud majoraani, punet, basiilikut või nende segu
 • 0.5l vett või kanapuljongit (1l kui soovid lahjemat suppi)
 • suitsupaprikahelbeid või tšillihelbeid (mina kasutan La Chinata omasid)
 • jahvatatud musta pipart
 • 2 loorberilehte
 • soola
 • oliiviõli (mina kasutasin ISUL õli)
 • pastat soovi järgi

Lihapallidele:

 • 500g hakkliha (omal valikul)
 • soola
 • pipart
 • sibulapulbrit
 • kuivatatud punet
 • mozzarellapallikesi (või tavaline mozzarella kuubikuteks lõigatuna)

Röstitud tomatitele:

 • 400g kirsstomateid
 • oliiviõli
 • paar oksa värsket tüümiani
 • soola
 • musta pipart
 • natuke suhkrut

Alusta tomatitest. Lõika need pooleks ning aseta ahjupannile. Piserda õliga, maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning kata tüümianiokstega. Küpseta ahjus 200 kraadi juures nii kaua, kuni tomatid on kenasti krimpsu tõmmanud ning pruunistunud. Mina kasutasin turbogrillrežiimi, mis grillib ning küpsetab samal ajal – see toimis eriti efektiivselt. Kui aga tomateid teha ei ole mahti, siis lisa supile üks purk purustatud tomateid lisaks!

Sega hakkliha maitseainetega kokku ning vormi mozzarella ümber pallikesed Seejärel kuumuta pliidil paksu põhjaga pott. Vala potti õli ning pruunista seal esmalt lihapallid, seejärel tõsta need kõrvale. Lisa sibul, seller ja kuumuta kümmekond minutit ning kraabi poti põhjast lahti kõik sinna kogunenud headus. Lisa küüslauk. Seejärel lisa tomatipasta ja kuumuta veel pisut. Nüüd on aeg lisada purustatud tomatid ning maitseained ja puljong. Lase keema tõusta ning keera kuumus madalamaks ja lase pool tundi podiseda. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.

Lisa röstitud tomatid ja tagasi ka lihapallid. Kuumuta veel seni, kuni lihapallid on valmis. Samal ajal keeda eraldi potis soovitud kogus pastat ning lisa see kaussidesse, millele tõsta peale ka supp. Naudi värske basiiliku ning riivitud parmesaniga ja mascarponega.

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga