Veisesteik! Fajitad ja idee ülejääkide kasutamiseks

Kuna Rakverel on pakkuda väga suur valik erinevaid veiselõikeid ja ma neid järk-järgult proovin, siis püüan mõelda ka erinevaid retsepte, kus neid kasutada. Ma olen suur tex-mex fänn ning seekordki otsustasin just seda teed minna. Keskmise eestlase jaoks on poolküps liha veel pisut võõras, ent mina steiki teisiti pigem ei sööks – puhtalt selletõttu, et läbiküpsenud liha on tihti raske närida. Fajitade retsept jaguneb kolme ossa: liha ja selle marinaad, kaste ning täidis.  Retsept on 4 fajita jaoks.

Marinaadiks läheb vaja:

  • u 400g Rakvere välistükisteiki (võib kasutada ka mõnda teist lõiku, nt fileed)
  • 1spl värsket hakitud koriandrit
  • 1 laimi mahl
  • 1spl oliiviõli
  •  2 purustatud küüslauguküünt
  • 1tl suhkrut
  • soola

Sega marinaad kokku ning aseta liha selle sisse marineeruma – toatemperatuuril kuskil pool tunnikest. Seejärel kuumuta pannil õli ja prae liha mõlemalt poolt pruuniks. Vastavalt soovitud küpsusastmele vali küpsetusaeg (pakendi pealt leiad juhised). Ole ettevaatlik, et liha ei kõrbeks, kuna marinaadis on ka pisut suhkrut. Aseta liha fooliumi alla rahunema vähemalt 5-10 minutiks, seejärel lõika vastukiudu õhukesteks viiludeks.

Täidise jaoks:

  • 2-3 erinevat värvi paprikat
  • 1 suur sibul
  • soola

Lõika paprikad ning sibul pikkadeks ribadeks. Pruunista pannil seni, kuni kergelt krõmpsuvad ning karamelliseerunud.

 

Kastme jaoks:

  • 2dl hapukoort
  • poole laimi mahl
  • 1 küüslauguküüs, purustatud
  • soola
  • natuke suhkrut
  • peotäis hakitud koriandrit

Sega kõik ained kokku ning maitsesta vastavalt soovile.

Kokku panemiseks:

  • 4 maisi- või nisutortillat
  • 1-2 avokaadot, viilutatuna

Määri tortillale pisut kastet, aseta sellele lihaviilud, avokaado ning paprika-sibulasegu. Keera rulli ja naudi!

Ja kui steiki üle jäi, siis tee sellest lihtne tortillapitsa!

Vaja läheb (1 pitsa):

  • nisutortilla
  • tomatipastat
  • juustu
  • viilutatud sibulat
  • viilutatud seeni
  • veisesteigiviile (sobib suurepäraselt ka Rakvere flame roast seavälisfileega!)
  • soovi korral tšillipipart või jalopeno viile

Määri tortillale tomatipasta, aseta sellele juust, steigiviilud, sibul ning seened. Küpseta 200kraadises ahjus 5-10 minutit (kuni juust on sulanud ja kuldne).

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga