Shakshuka ehk üks mõnusalt vürtsikas munaroog

Ma olen väga suur vürtside austaja ja seetõttu on mulle meelepärased just need rahvusköögid, kus maitsetega ei koonerdata (nt aasia, mehhiko, itaalia, lähis-ida köök). Samuti pean lugu munast, mis oma lihtsuses on kõige mitmekülgsem toiduaine üldse ning lisaks sellele ka veel super food sisaldades palju häid toitaineid. Shakshukast kuulsin juba mõnda aega tagasi, ent valmistada jõudsin seda rooga esmakordselt alles täna. Ma ei tea, miks ma nii kaua ootasin 🙂

Eriti mõnusaks teeb shakshuka vürtsika tomatikastme ning siidise muna kombinatsioon. Ma olen vedela rebu armastaja, ent seda rooga sobib teha nii ja naa. Kõrvale võib serveerida praetud suitsupeekonit, krõbedat saia või värsket salatit.

Vaja läheb (2 portsionit):

  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • pool paprikat
  • Food Studio tomati-basiiliku pastakastet (võib asendada ka 400g purustatud tomatitega)
  • 3-4 muna
  • peatäis värsket koriandrit
  • 1tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1tl tšillipulbrit või -helbeid

Kuumuta pannil õli ning prae selles sibul, küüslauk. Lisa tükeldatud paprika ning kuumuta veel mõned minutid. Kalla peale tomastikaste ning maitsesta soola, tšilli ning vürtsköömnetega. Lase pisut kokku keeda ning seejärel löö pannile munad. Kuumuta kaane all seni, kuni munavalge on hüübinud. Serveeri koheselt värske koriandriga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga