Churros – tõeliselt maagiline magustoit

Kuigi see postitus pole kindlasti traditsiooniline munadepühade magustoidu lugu, siis minu arvates on pühad erilised just sellepoolest, et on aega teha midagi toredat oma sõprade ning perega. Ja churrode valmistamine ning koos nautimine on väga mõnus sotsiaalne tegevus! Ahjaa, võibolla tekib kellelgi küsimus, misasi üldse on churro. Tegu on krõbeda frititud (keedu)tainaga, millel hispaaniahõngulised juured. Üks ütlemata hea snäkk!

Vaja läheb (u 4le inimesele):

 • 2.5 dl vett
 • 50g võid
 • 1spl suhkrut
 • natuke soola
 • 2.5dl nisujahu (mina kasutan ikka Veski Mati jahu)
 • 1 suur muna
 • 1/2 tl vaniljeekstrakti
 • rapsiõli, praadimiseks
 • 100g suhkrut
 • 1tl jahvatatud kaneeli

Serveerimiseks:

 • 100g (Fazeri) tumedat keedušokolaadi
 • natuke koort või piima
 • värskeid marju

Kastme jaoks sulata madalal kuumusel šokolaad ning lisa sisse ka pisut koort.

Valmista keedutainas. Selleks kuumuta kastrulis vesi koos või ja suhkru, soolaga. Kohe, kui segu on keema tõusnud, kalla sisse kogu jahu ning alanda kuumust madalale. Sega jõuliselt, kuni on moodustunud sile tainapall. Lase pisut jahtuda ning sega sisse ka muna (liiga kuumale tainale lisades saate munaputru :)) ja vaniljeekstrakt. Kalla pritskotti ning kasuta tähekujulist otsikut (võib ka olla ilma otsikuta). Kuumuta potis õli 180kraadini (õli peab olema nii palju, et churrod üleni kaetud saaks ning vabalt ulbiks). Lase churrod kääridega lõigates ükshaaval potti ning küpseta kuni kuldsed. Veereta kaneeli-suhkrusegus.  Serveeri koos šokolaadikastme ning marjadega. Igaüks las dipib ise 🙂

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga