Tom Kha – taipärane kookospiimasupp

Ma olen väga suur supisõber. Pole midagi paremat, kui üks kuum kausitäis puljongirohket suppi! Ja kuigi ma sageli keedan supiks ise puljongi, siis alati pole selleks aega ega võimalust. Sellisel puhul kasutan meeleldi Food Studio valmispuljongeid. Tom Kha jaoks sobib suurepäraselt aasia puljong, milles sidrunheina ja kaffirlaimi hästi tunda, ent retsepti annan ka isetegemise tarbeks.

Tom Kha jaoks (4-6 portsjonit):

  • 0.75l-1l Food Studio aasiapärast puljongit või isekeedetud kanapuljongit, mis maitsestatud kaffirlaimi lehtede, sidrunheina ning ingveri või galangaliga
  • Tšillihelbeid või tai rohelise karri pastat (maitse järgi)
  • 250g seeni (šampinjone, shiitakesid või austerservikuid)
  • 400g kanaliha (puljongikeetmisel saadud või filee), võib asendada ka krevettidega
  • 400g kookospiima
  • kalakastet
  • värsket laimimahla
  • peotäis koriandrilehti

Lase puljongil keema tõusta ning lisa seened. Keeda pisut ning lisa kana. Kui kasutad fileed, küpseta seda väga minimaalselt – nii et just valmis, aga mitte üleküps. Kõige lõpus sega sisse kookospiim ning maitsesta kalakastme-laimimahlaga. Serveeri värske koriandriga.

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga