Taco-aeg! Ehk üks eriti mõnus sealihatasku

Suvel meeldivad mulle lihtsamad toidud, mille kokkamine ei hoia mind liiga kaua pliidi ääres, sest palav on! Ma leian end tihti valmistamas erinevaid snäkke või näputoite. Ja meeldib neid nautida just õues. Taco on üks kõige kuulsamaid street food‘e üldse ja ka minu kõige lemmikumaid! Sest variante, mida selle armsa tasku sisse kokku keerata, on lõputult. Seekord suutsin kokku sobitada just niisuguse taco ja tunnistan ausalt, et jube hea oli.

Tacode jaoks (6-8 tükki):

  • nisutortiljasid (mulle meeldivad minid)
  • 400g toorest peekonit, viilutatuna
  • Tamme talu suitsusoola
  • üks küps avokaadoke
  • kimp koriandrit
  • 2 värsket jalopeno pipart
  • pool laimi
  • 1-2dl hapukoort
  • värsket ananassi
  • näpuotsaga tšillipipart
  • 1 punane sibul
  • (Wösel) õunaäädikat
  • soola
  • suhkrut

Alusta peekonist. Kuumuta ahi 200 kraadini ning maitsesta peekon suitsusoola ja musta pipraga. Küpseta ahjus seni, kuni kaunilt kuldne. Võid ka vabalt grillil valmistada!

Puhasta ja tükelda ananass. Lisa pannile pisut õli ja kuumuta ananass selles. Maitsesta tšilli ja soolaga.

Kastme jaoks blenderda kokku korralik kimp koriandrit, tükeldatud värske jalopeno pipar, poole laimi mahl, hapukoor ja pisut soola-suhkrut.

Sibul aseta sõelale ning kalla see üle keeva veega. Pane sibul kaussi ja lisa nii palju õunaäädikat, et see oleks kaetud. Maitsesta soola-suhkruga ja lase paarkümmend minutit maitsestuda.

Soojenda ahjus tortiljad ning aseta kuumale tortiljale viil või kaks peekonit, tükeldatud avokaado, ananass, kaste ja natuke värskeid koriandrilehti ning sibul. Keera rulli ja naudi 🙂

Postitus sündis koostöös Tamme Taluga. Nende looduslikud tooted on mulle väga sümpaatsed ja maitsevad ka hästi!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.