Soolahelvestega brownie’d

Kes ei armastaks šokolaadi? Teate sellist inimest? Mina mitte! Šokolaad on ikka tõeline ahvatlus, igas vormis. Mu kõige lemmikum šokolaad on orgaaniline piimašokolaad meresoolahelvestega. Sealt ka inspiratsioon. See imeline magusus ja pisut soolakust nüansiks, lihtsalt IMELINE. Sool ju teadupärast on parim maitsetugevdaja ja seda tulekski just selliselt kohelda! Kuigi vahel on ka soola enda maitse väga hea.

Üldse, soolal ja soolal on vahe. Ma ei kasuta väga ammusest ajast tavalist lauasoola (see jodeeritud hästi peen ja hästi soolane sool). Kasutan meresoola, kuigi jah, kõik sool on tegelikkuses merest pärit, mõni meri on lihtsalt ammu juba ära kuivanud ja sealt on saadud kivisool 🙂 Aga niisama kokkamiseks täiesti tavaline meresool mul on. Erilisemaks puhuks kasutan Maldon soolahelbeid, mis on väga delikaatsed ja suurepärase maitsega. See sool pole mõeldud sulatamiseks, toidule selliselt lisamine on raiskamine! Alati peaksid soolahelbed jääma oma sulamata olekusse, et seda imelist tekstuuri ja maitset edasi kanda. Võite puistada steigile, salatile, aga ka erinevatele magusroogadele 😉 Soolakaramell on ju hea, onju?

Brownie’de jaoks (8 suupärast tükki):

  • 100g tumedat šokolaadi
  • 100g võid
  • 2 väiksemat muna
  • 100g suhkrut
  • 50g nisujahu (Veski Mati on minu lemmik)
  • 50g makadaamiapähkleid (või ka mandleid)
  • 50-100g valget šokolaadi, tükkidena
  • 1-2tl Maldon meresoolahelbeid või ka suitsusoolahelbeid, lisapõnevuseks

Kuumuta ahi 170kraadini. Sulata madalal kuumusel šokolaad ja või. Mikserda muna suhkruga kohevaks ning sega hulka jahtunud šokolaadisegu. Voldi sisse ka jahu, tükeldatud pähklid ning valge šokolaad. Vooderda ahjukindel vorm küpsetuspaberiga (20x10cm või kui soovid suuremat, siis kahekordista tooraine kogust). Aseta ahju ning lase küpseda 15-30 minutit, vastavalt sellele, kui niisket brownie’t soovid. Mulle meeldib tooremapoolne, seega küpsetan pigem vähem. Abiks on tikuke, millega saad küpsusastet mõõta. Lase vormis natuke aega taheneda. Kui piisavalt jahtunud, tõsta vormist välja, lõika kaheksaks ning puista peale soolahelbeid.

 

 

 

 

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga