Mesised ahjupoolkoivad küüslauguste nuudlitega

Hei! Kuna sageli otsistakse ikkagi midagi kiiret ja lihtsat, et ruttu söönuks saada, siis jagan teiega oma tänast “kogemata” rooga. Kõik valmis lennu pealt ja iga samm oli improviseeritud, ent maitse tuli nii hea, et ma pean siia ka kirja panema 🙂 Täpseid koguseid ma ei hakka dikteerima, sättige enda maitse järgi paika pigem. Sõltub ka sööjate kogusest! Ent ärge maitsetega koonerdage.

Vaja läheb (2-3 portsjonit):

  • 600g kanapoolkoibi või -tiibu
  • paar suurt lusikatäit mett
  • pisut sojakastet
  • head ketšupit
  • sriracha kastet (vürtsi armastajatele)
  • peotäis seesamiseemneid
  • soola
  • Santa Maria wokinuudleid (sest neid ei pea keetma)
  • paar küünt küüslauku
  • pisut vett

Sega kokku marinaad meest, ketšupist, sojast, srirachast, seesamiseemnetest ja soolast. Maitse! Peab olema korralikul magus-hapu ning seda võiks olla rohkem kui kanakogusele tegelikult tarvis. Sega kana marinaadiga ning aset ahju 200 kraadi juures küpsema 30-40 minutiks. Vahepeal võid kana pisut pannipõhjas oleva vedelikuga kasta. Seejärel võta ahjust kana välja, tõsta kaussi ning lisa samasse ahjuvormi wokinuudlid, sega ja vajadusel lisa ka natuke vett, kui tundub, et olemasolev marinaad-kanamahl ei ole piisav, et nuudleid katta. Pressi juurde ka paar küüslauguküünt ning aseta vorm tagasi ahju seniks, kuni nuudlid on pehmed. Serveeri koos kanaga!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga