Jumalik juustukook

Hei! On aeg Teieni tuua selle juustukoogi retsept, mis mind ennastki jalust niitis. Nii hõrk, maitsekas ja kreemine. Oeh. Ja kusjuures! Ma sõin seda neljal järjestikusel päeval – iga päevaga muutus aina paremaks. Originaalretseptikese sain Ragne blogist, kuid muutsin ise ka üht-teist, kuna tahtsin pisut ekperimenteerida. Ilma pikema jututa, siin see on:

Põhi:

 • 200 g Digestive küpsiseid
 • 50 g võid

Sisu:

 • 200 g suhkrut
 • 2 sl maisitärklist
 • 800 g toasooja toorjuustu
 • 200 g vanilje kohupiimapastat
 • 4 muna
 • 1 sidruni riivitud koor
 • 2-3 tonka uba, riivitud või jahvatatud

Vaarikaželee:

 • 400g vaarikaid
 • 100g põldmarju
 • 1dl suhkrut
 • 4g želatiini

Purusta küpsised (blenderis on lihtne). Sulata või ning lisa küpsisepurule ja sega ühtlaseks. Laota segu ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud 20cm läbimõõduga koogivormi põhja. Kuumuta ahi 200 kraadini.

Mikserda toorjuust vahule, lisa sellele kohupiim ja mikserda ühtlaseks. Lisa munad ja mikserda uuesti. Nüüd lisa ka omavahel segatud kuivained ja sidrunikoor.  Aseta ahju alumisele siinile suur kuuma veega täidetud ahjuplaat ning keskmisele juustukook. Langet kraade koheselt 150ni ja küpseta 1,5h. Õigesti küpsenud kook võdiseb keskelt veel päris korralikult, jahtudes see võdin kaob. Lase koogil esmalt toatemperatuuril jahtuda ja seejärel aseta külmikusse tahenema. Ideaalis vähemalt üleöö.

Želee jaoks Kuumuta pannil vaarikad, põldmarjad ja suhkur, küpseta seni kuni marjad on katki keenud ja mahla välja andnud. Paisuta želatiin natukese külma veega. Keera kuumus kinni ning sõelu segu läbi sõela. Lisa želatiin ja lase natuke jahtuda (võib olla endiselt leige, aga mitte kuum), samas liialt kaua jahtumine pole hea, kuna võib kallerduda. Kalla vedelik jahtunud juustukoogile ja aseta tagasi külma. Paari tunni möödudes peaks želee olema kenasti tarretunud ja võib sööma asuda! PS! Kook oli nii hea, et ilusa pildi tegemiseni ei jõudnudki 🙁

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga