Sõrnikud – veel paremad kui pannkoogid

Hei! Jagan teiega ühte oma uut lemmikretsepti, mis pärineb Angelica Udekülli varamust. Nimelt käisin ma talvel Haanjas Big Green Eggiga grillimas ja minu armsaks grillpartneriks oli Angelica ise. Ja koos tegimegi just neid sõrnikuid, mis on imemaitsvad! Ja miks mitte jagada ka teiega seda retsepti, et saaksite pühapäevaste pannkookide asemel midagi uut proovida!

Vaja läheb:

  • 400g kohupiima (Angelica ise armastab Saida farmi oma ja ma nõustun!)
  • 2 muna
  • 2sl suhkrut
  • 1sl vanillisuhkrut või vanillipastat
  • 2sl nisujahu
  • 0,5tl küpsetuspulbrit
  • soola
  • 2dl külmkuivatatud vaarikad (need on imelised, ärge ära jätke 🙂 )
  • õli

Munad vahusta suhkruga, sõelu sisse jahu. Seejärel lisa kohupiim ja küpsetuspulber, sega ühtlaseks. Nüüd lisa ka vaarikad ja jäta tainas pooleks tunniks seisma.

Võta üks kausike või taldrik, millesse lisa jahu. Seejärel tõsta supilusikatäis tainast jahu sisse ning kata see pallike üleni jahuga.

Kuumuta pannil õli ja prae sõrnikud keskmisel kuumusel kuldseks. Naudi!

2 thoughts on “Sõrnikud – veel paremad kui pannkoogid

  1. Elis says:

    Hei

    Retseptis võiks olla täpsustus, et tainas peaks pool tundi seisma külmkapis, mitte lihtsalt ‘pool tundi seisma’. Täitsa võimalik, et enamik inimestele on see iseenesest mõistetav, aga mina ei mõelnud ilmselgelt peaga ja tegin täpselt retsepti kirjelduse järgi ja jätsin seisma toatemperatuurile 😁 pannile pannes lagunes kõik lihtsalt laiali ega küpsenud korralikult. Alles teisi retsepte lugedes nägin, et seisma peaks külmas. Seega teiste minusuguste jaoks võiks see väike (aga oluline) täpsustus juures olla 😊.

    PS. pärast külmas seismist tulid imemaitsvad sõrnikud, aitäh!

    • Getter says:

      Hei!

      Kusjuures ma ise seni pole hoidnud külmikus, aga edaspidi proovin siis ka! 🙂

      Päikest!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga