Kuidas saada söönuks 104 euroga kuus leibkonnaliikme kohta?

Hei! Kuna ma olen inimene, kes toidu pealt kunagi kokku ei hoia ning üldse arvet ei pea palju kuus kulutan, ent tean, et palju, siis tuli idee end proovile panna. Hiljuti oli mul väljakutse – tee kõik ise, mis alguses väga hästi läks, ent ülikiiretel aegadel ikkagi natuke ka unarusse jäi – vahepeal lihtsalt polnud aega kõike ise kokata, eriti emadepäeva paiku, mil 14h päevas ainult makroone valmistasin. Seega – nüüd natuke teises võtmes, aga uus väljakutse, mis eelnevaga seondub.

Ma tahan selle väljakutsega anda ideid ja inspiratsiooni ka neile, kellel ei ole eriti vahendeid endale luksuslikke roogasid luua või väljas söömas käia. Neid peresid, kelle eelarve on veelgi väiksem kui Eesti keskmine 104€ leibkonnaliikme kohta, on küll ja veelgi, ent mina võtsin pidepunktis seekord just selle summa. Minu jaoks on see nagunii väga suur muutus, kuna varasemalt olen kuus kulutanud 800-1000€ söögile. Ja ilmselt on sellega kaasnenud ka arutut toidu raiskamist. Lisaks tahan näidata, et ka väiksema kulutusega saab suurepäraseid ja maitsekaid roogasid luua, mis ei pea sugugi olema üksluised.

Väljakutset jagan igapäevaselt Instagramis, ent kindlasti teen ka blogisse kokkuvõtvaid postitusi. Ma näitan väga täpselt, milliseid summasid igapäevaselt kulutan ja milliseid toite valmistan. Muidugi on mul kapis olemas maitseaineid ja kuivaineid, mida ma ei hakka eraldi nö maksustama, ent need on tavaliselt olemas ka teistel peredel, sest ei kulu ära ühe korraga, seega sellest ei tohiks suuri erinevusi väljaminekutes tekkida. Lisaks proovin leida ka alternatiive toorainele, mida ehk kõigil kätte saada pole võimalik.

Väljakutset alustan esmaspäevast, sest selle nädala lõpuni on mul toit olemas. Loodan, et sellest saab keegi kasu ka! 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga