Krõbedad seemnetest pungil näkileivad

Hei! Kuna nii mitmed küsisid retsepti, siis siin see on 🙂 Minu kõige lemmikumad imehead krõbedad (gluteenivabad) näkileivad, mis ideaalsed hummusega ja kõige muuga ka!

Vaja läheb:

  • 2dl maisijahu või toortatrajahu (vali ise)
  • 0,5dl oliiviõli
  • 2dl keeva vett
  • 2-3dl erinevaid seemneid (lina-, kõrvitsa-, mooni-, päevalille-, seesamiseemned)
  • meresoola või soolahelbeid

Sega omavahel kuivained ja lisa õli ning vesi, sega ühtlaseks. Kuumuta ahi 160kraadini ning rulli või vajuta tainas ahjuplaadile hästi õhukeseks. Küpseta umbes pool tundi, siis keera kuumus 190kraadini ning küpseta veel kümmekond minutit või seni kuni kuldne. Ole ettevaatlik – kõrbeb kergesti.

Alternatiivina võid seemned üldse välja jätta ja lisada pitsamaitseainet ning peale puistada riivitud parmesani.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.