Magushapu kana mangokastmes

Heihei! Ma olen olnud ‘hiinakate’ fänn pikalt ja tihtipeale loon ise mõne roa nende klassikuid silmas pidades. Seekord oli mulle inspiratsiooniks Salvesti uus orgaaniline mangopüree ja tuli mõttesse luua roog, mis imiteeriks magushapu kana, aga seda veidike naturaalsemas ja eksootilisemas võtmes. Ja pean tõdema, et roog sai imehea!

Vaja läheb (4-6 portsjonit):

  • 600g kanafileed
  • 0,5dl maisitärklist
  • 2 muna
  • 1dl nisujahu
  • frittimiseks õli
  • 1 purk Salvesti mangopüreed
  • 1 sibul
  • 1 roheline paprika
  • 1 punane paprika
  • 2 tšillikauna
  • 2dl ananassikuubikuid (kasuta värsket ananassi ja puhasta, tükelda ise, sest see hapukus on vajalik!)
  • 1spl sojakastet
  • mett maitse järgi
  • poole sidruni mahla
  • soola

Lõika kanafilee kuubikuteks ning kata maisitärklisega. Klopi munad kaussi lahti ning lisa kübeke vett. Kasta kanatükid munasegusse ning seejärel soolaga maitsestatud jahusse. Friti 180-kraadises õlis seni kuni kuldsed. Ära liiga palju korraga õlisse pane!

Kastme jaoks viiluta köögiviljad. Kuumuta sügavas pannis õli ja prae köögiviljad kergelt läbi – peavad jääma krõmpsuks! Kalla peale mangopüree, lisa soja, mesi, sidrunimahl ja sega. Maitsesta soolaga. Vajadusel lisa veel sidrunimahla, mett – tulemus peab olema magushapu! Serveeri koos basmati riisiga.

Postitus valmis koostöös Salvestiga.  

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.