Pasta Bolognese

Paljud teist teavad, et just pasta on minu kõige südamelähedasem toit ja Bolognese raguu oli see, millest kõik algaski. Mu retsept on küll läbi teinud erinevaid muudatusi, ent siiski jäänud üheks mu kõige lemmikumaks pastaroaks, olles tõeline mugavustoit jahedasse sügisõhtusse.

Kõige tähtsam on silmas pidada, et see toiduke tahab aega. Andkem talle seda.

  • suur mugulsibul
  • porgand
  • 2 sellerivart
  • oliiviõli
  • 500 g hakkliha – mina eelistan segahakkliha, millel 20% rasvasisaldus
  • 2dl kuiva veini
  • 3-4 spl tomatipastat
  • 3dl puljongit
  • 2dl täispiima
  • soola
  • musta pipart
  • kuivatatud oreganot
  • serveerimiseks värsket basiilikut ja parmesani

Esmalt haki porgand, sibul ja seller väikesteks kuubikuteks. Samal ajal lisa paksupõhjalisse potti oliiviõli ja prae selle hakkliha kuldpruuniks. Tõsta hakkliha nt vahukulbi abil pannilt (, et rasv jääks pannile) ja lisa porgand-sibul-seller. Prae neid seni, kuni pehmenevad ja on kaunilt kuldsed. Nüüd lisa tagasi ka hakkliha ja kalla peale vein. Tõsta keema, kraabi panni põhjalt kokku kõik sinna kleepunud headus ning redutseeri vein. Seejärel lisa tomatipasta ja prae veel 5 minutit. Lisa puljong, piim ja maitseained – soolaga ole esialgu tagasihoidlikum, sest kaste keeb veel palju kokku. Tõsta keema ning kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades. Kaste peab keema peaaegu kuivaks – panni põhja ei tohiks jääda vedelat kastet üldse. Kui soovid, võib aeg-ajalt pinnalt korjata rasva, siis ei jää toit liialt rammus. Maitse ja vajaduse korral lisa veel soola.

Serveerimiseks keeda meelepärane pasta, sega kaste ja pasta kokku ning serveeri taldrikul koos parmesani ja basiilikuga.

 

 

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga