Juba esimesel korral, mil ma hummust maitsesin, teadsin, et oleme kokku loodud. Kreemine, maitserikas, külluslik ning samas tervislik – kõik hea ühes, ilma kompromissideta. Suureks boonuseks on vaheldusrikkus, kuna erinevaid maitsenüansse, millega katsetada, jagub lõputult. Minu suurim lemmik on muskaatkõrvitsahummus, millest kindlasti tulevikus kirjutan.
Mis teeb hummuse nii ülimalt meeldivaks? Esiteks kindlasti kikerherned, nende mõnusalt mahe maitse. Teiseks kvaliteetne oliiviõli ja tahiini! Kolmandaks sidrun, vürtsköömned ja küüslauk. See on hädavajalik baas, millest ma kunagi ei loobu. Küll aga muundan neid koostiosi vahel pisut – näiteks röstin küüslauku, kui toores liialt domineeriv jääks. Lähme nüüd aga konkreetselt peedihummuse juurde.
Vaja läheb:
- 1 väike röstitud peet
- 1 purk kikerherneid (400ml), vedelik jätta varuks
- 1 suure sidruni koor
- poole sidruni mahl
- sool
- 2 küüslauguküünt
- 2 spl tahiinit (seesamipasta)
- 50ml oliiviõli (mina kasutan ISUL oliiviõli)
Peedi röstimiseks mähi see vähese oliiviõliga fooliumisse ning küpseta 200kraadises ahjus tunnike. Lase jahtuda ning purusta pisut blenderis.
Lisa nüüd kõik koostisosad ning purusta kuni ühtlane ja kreemjas. Kui vaja, lisa ka pisut kikerhernevedelikku.
Naudi näkileibade, juurikate või muu meelepärasega!
Comments are closed.