Külmal sügisõhtul pole midagi mõnusamat kui kausike soojendavat suppi, mis maitseb hõrk ja hea. Eriti kui see supp sisaldab nii hapukaid tomateid kui magusaid mereande, mis täiustavad üksteist ideaalselt., koor lisab kreemisust ning kanapuljong maitseügavust. Tekstuur mõnusalt sametine ja maitse rikkalik, võlub see supp ka nõudlikumaid sööjaid.
Vaja läheb:
- 5spl võid
- 1 suur sibul
- 1 suur porgand
- 1 sellerivars
- küüslauguküüs
- 2 tüümianioksa
- loorberileht
- 2spl
- 1.5l kanapuljongit
- 800g purustatud tomteid
- 200ml vahukoort
- 300-400g tooreid hiidkrevette
- 300-400g kammkarpe
- soola-pipart
- suhkrut
Võis pruunistada sibul, porgand, seller ja küüslauk, lisada ka tüümian, loorber. Peale 10-minutilist kuumutamist lisada jahu ja veel paar minutit pruunistada. Seejärel lisada tomatid ja puljong, keeta tasasel tulel pool tundi. Edasi tuleb poti sisu kallata kannmikserisse või purustada otse potis saumikseri abiga. Nüüd on aeg vahukoor potti valada ning veel kümmekond minutikest kuumutada. Kõige lõpus maitsestada ja lisada mereannid, mis soovivad vaid minut-paar supis valmida. Kindlasti mitte üle küpsetada.
Sobib suurepäraselt nautimiseks kõrbeda saia ja klaasikese valgega!