Igale snäkilauale kulub ära üks või mitu head dipikastet ning vaheldusrikkus on ainult tervitatav. Kuna Rakvere saatis mulle proovimiseks ka oma nagitsaid, siis improviseerisin nende kõrvale ühe mõnusa dipika. Tulemusega jäin ise väga rahule 🙂
Vaja läheb:
- 250g hapukoort
- paar supilusikat päikesekuivatatud tomati pestot (eelistatav) või purustatud päikesekuivatatud tomateid
- 1 küüslauguküüs
- 30-50g murendatud fetajuustu
- 1 väiksem sellerivars (riivitud või ülipeenelt hakitud)
- värskeid või kuivatatud ürte (basiilik, tüümian, majoraan, pune – kõik sobivad)
Sega komponendid kokku ning maitsesta vajadusel soolaga.
Punast pestot leiad ka poest, ent soovitan selle ise valmistada. Retsept järgnevalt.
Vaja läheb:
- purk päikesekuivatatud tomateid õlis
- paar küünt küüslauku
- 50g parmesani
- 10-20 lehte värsket basiilikut
- 50g mandleid või seedermänniseemneid
Kalla kõik koostisosad blenderisse või köögikombaini ning purusta ühtlaseks. PS! tomatid lähevad käiku koos õliga.