Kreemine tomatisupp krõbeda peekoniga

Mu üks lemmikuid kiireid ja lihtsaid retsepte, mille autoriks olen ise. Kuna tomat on väga happeline, siis koor ja kreemjuust tasakaalustavad seda ideaalselt. Kõrvale sobib ka mõnus krõbe sai, nt röstitud ciabatta. Kaunistage värske basiilikuga.

Vaja läheb (4-6) portsjonit):

 • 1 sibul
 • paar küüslauguküünt
 • 800 purustatud tomateid
 • 3-4spl tomatipastat
 • 500ml veise- või kanapuljongit
 • 100ml vahukoort
 • 200g toorjuustu/kreemjat kitsejuustu/sulatatud suitsujuustu (määrdejuust)
 • 150g Rakvere toorsuitsupeekonit, tükeldatuna
 • soola
 • suhkrut
 • soovi korral erinevaid maitseaineid (basiilik, pune, majoraan)
 • oliiviõli praadimiseks

Kuumuta paksupõhjalises potis õli, pruunistage selles sibul ja küüslauk. Lisage purustatud tomatid, tomatipasta ning puljong. Keetke madalal tulel pool tunnikest. Lisage vahukoor ning laske keema tõusta. Maitsestage soola ning suhkruga. Keerake kuumus väga madalaks või lülitage välja ning lisage ka kreemjuust. Segage, kuni see on sulanud ning serveerige koos praetud peekonikuubikutega.

 

Comments are closed.