Aasiapärased pardilihaga pannkoogid

Part on vaieldamatult mu lemmik ja seda mitmel põhjusel – tema liha on maitseküllane, teda on tore valmistada ja temaga kaasneb teatav pidulikkus. Vahel meeldib mulle teha mitmeid tunde valmivat confit’d, siis krõbedat rinnafileed, teinekord lihtsalt ahjus röstida. Minu maitsemeeled jumaldavad parti just aasiapäraste nüanssidega, näiteks viievürtsiseguga. Sinna juurde lisada veel mõni magus kaste – näiteks hoisin – ja ülimaitsev roog ongi valmis. Kõrvaseks pole palju vaja, sest part on ise juba niivõrd maitserikas, et ei tasuks üle pingutada. Hoisin kaste, kurk ja roheline sibul on väga ilus kooslus rikkaliku liha juurde. Need toredad koostiosad ühele õhukesele pannkoogile asetades ja kokku keerates saate imelise suutäie. Ja uskuge, ühega piirduda on võimatu.

Hiinapäraste pannkookide valmistamine on pisut teistsugune, kui meie klassikaliste pannkookide tegu. Praetakse küll pannil, aga tainas ei ole valatav, vaid seda peab esmalt rullima – ja seda paberõhukeseks. Muus osas keerukust ei seisna, lisavaev vaid. Aga seda väärt!

Röstitud pardikoivad:

  • 2 pardikoiba
  • soola
  • hiina viievürtsisegu

Kuumuta ahi 200kraadini. Määri koivad soola ja viievürtsiseguga korralikult kokku ning aseta ahju. Rösti tunnike või kuni pealt krõbedad ja seest pehmed.

Tainaks on vaja (36 ülepanni kooki):

  • 300g nisujahu (mina kasutan ikka ja jälle Veski Mati eriti head nisujahu)
  • 180ml keeva vett
  • 90ml toasooja vett

Kalla pool jahust kaussi ning lisa sellele keev vesi ja sega kokku. Seejärel lisa ülejäänud jahu, millele sega toasoe vesi. Nüüd sõtku kõik kokku ja jätka sõtkumist kuni mass on ühtlane ja sile. Kui tainas on liialt kleepuv, lisa jahu, aga mitte üleliia palju. Tainas ei tohi jääda kuivaks! Lase pool tundi seista. Seejärel jaota kaheks ja rulli pikad vorstid, millest lõika 18 tükki. Rulli tükikaupa nii õhukeseks, kui õnnestub. Tõsta kõrvale ja lisa kindlasti kookide vahele ka jahu, et need kokku ei kleepuks.

Kuumuta pann kuumaks ja alanda kuumust. Aseta kook pannile ning küpseta mõlemalt poolt – kokku u 30 sekundit.

Sisu:

  • 1dl Blue Dragon hoisin kastet (teistes brändides pole kindel)
  • 1 pikk kurk viilutatuna
  • paar vart rohelist sibulat, hakituna
  • pardikoivaliha, mis kahvliga rebitud

Kui koogid valmis, saab igaüks endale meelepärase koguse kastet, kurki, sibulat ja pardiliha koogi vahele tõsta ning rulli keerata ja nautida.

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.