Maapähkel, mandel ning üldiselt pähklivõidest

Pähklid pole mitte ainult ääretult maitsvad, vaid ka üdini tervislikud, lisaks väga mitmekülgsed. Neid on võimalik lisada nii soolastesse kui magusatesse toitudesse või krõbistada niisama, samamoodi pähklivõiga. Kuna ma soetasin endale KitchenAidi kõige võimsama blenderi, siis pole enam probleem ise üks mõnus pähklivõi valmis suristada. Ja selleks sobib iga pähkel 🙂 Lihtsalt pista enne 8-10 minutiks 200kraadisesse ahju röstima ning siis lasegi blenderis võiks. Lisada võib naturaalseid maitseaineid, mis veelgi pähkli head maitset võimendavad. Korralik meresool käib iga või sisse, ent nt ka vahtrasiirup, vanilje, mesi on suurepärased lisandid. Miks ka mitte sulatatud shokolaad – siis saab lausa Nutella tervislikuma versiooni!

Mandlivõiks läheb tarvis:

  • 300g mandleid, röstituna (mina kasutan Germundi tooteid)
  • kvaliteetset oliiviõli (ISUL, sest maitse on mõnusalt mahe) või pähkliõli
  • näpuotsaga meresoola
  • 1tl vaniljepastat
  • 1spl vahtrasiirupit

Ma ei pea pähklite eelnevat koorimist vajalikuks (pean siinkohal silmas kesti, mitte kõvasid koori), see eriti suurt ei muuda (värv jääb heledam vaid). Aseta mandlid blenderisse ning lase jahuks. Edasi jahvatades nirista sisse õli ning lisa maitseained (vastavalt oma eelistustele).

Maapähklivõiks:

  • 500g maapähkleid, röstituna
  • meresoola

Lase pähklid võiks ning maitsesta soolaga. Minu kogemuste põhjal polegi maapähklitele tarvis õli lisada, üldiselt annavad ise piisavalt õli välja, aga soovi korral muidugi võib – jääb kreemisem tulemus. Ja miks mitte lisada sisse ka hakitud maapähkleid.

PS! Eriti meeldiv on pähklivõid süüa hapu õunaga 🙂 Mu üks lemmiksnäkke ja ülihea enne-trenni-snäkk!

Aitäh Germundile, kes mind pähklitega varustas <3

 

 

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga