Magus ja vürtsikas meekana

Ma olen päris kindel, et krõbe meekana on kõigi hiinakate enimmüüv artikkel, vähemalt Eestimaal. Ülikooliajal töötasin Tsink Plekk Panges ettekandjana ja vähemasti seal oli see raudkindlalt kõige popim roog. Ja eks ka põhjusega, maitsev ju. Minu jaoks on klassikalises meekanas pisut puudu vürtsidest ja maitsedimensoonidest, seega lisan enda omasse rohkem särtsu. Küll aga ei lisa ma iial oma toitudesse naatriumglutamaati, mida teevad kõik kõne all olevad söögikohad ja mis annab iseloomuliku maitse ka kõigile neis pakutavatele roogadele. Antud retsept on täiesti minu enda disainitud ja minu maitse järgi sätitud.

Kana jaoks (4 portsjonit):

  • 500g kanafileed
  • 1dl nisujahu
  •  0,5dl maisitärklist
  •  0,5tl küpsetuspulbrit
  •  1 munavalge
  •  70ml jääkülma vett
  •  1spl õli
  •  soola

Lõika kanafilee pikkadeks ribadeks või kuubikuteks. Sega taina koostisosad kokku ning sega kana taina sisse. Küpseta fritüüris või õliga täidetud potis kuldpruuniks, nõruta köögipaberil. Õli temperatuur peaks olema 180 kraadi ja kana küpseb 2-3 minutit.

Kastme jaoks:

  • 2dl kanapuljongit
  • 1dl ketšupit (mitte tomatipastat)
  • 1spl (tumedat) sojakastet
  • 1dl mett
  • 1dl kuiva veini
  • peotäis seesamiseemneid
  • 2 küünt küüslauku
  • 1-2 tšillit
  • jupp ingverit
  • soola
  • serveerimiseks hakitud rohelist sibulat

Kuumuta pannil õli ning pruunista selles hakitud küüslauk, ingver ja tšilli. Jälgi, et küüslauk liigselt ei pruunistuks. Lisa pannile kanapuljong, vein, ketšup, soja, mesi ja seesamiseemned ning lase keema tõusta. Alanda kuumust ning keeda kastet kokku seni, kuni see muutub kleepjaks. Maitse ja vajadusel lisa üht-teist veel juurde. Kuna ma ise lisan alati tunde järgi kõike, siis on kogused pigem orientiiriks, lõpuks tasub ikka enda maitse järgi kõik paika sättida! Sega kastmesse kanatükid ning serveeri koheselt riisi või nuudlitega.

Comments are closed.