Sõbrakuu puhul lemmikutest inspireeritud retseptid

Hei, kallid lugejad! Pole ammu olnud mahti kirjutada, kuna veebruar oli väga töine kuu, ent nüüd olen tagasi! Lisaks muule oli käsil põnev lühiprojekt, mille raames lõin neli retsept inspireerituna kassikeste maiustest. Mul on endal ju samuti kaks päästetud kassipoega kodus, kellele meeldib vägagi kõike head ja paremat nautida 🙂

Purina tegi mulle ettepaneku luua neli retsepti, mis oleks inspireeritud kassikonservidest ja kuna valik on neil lai, siis polnud see sugugi keeruline ülesanne. Retseptid said lihtsad ja väga maitsvad, soovitan proovida! Ja need on siiski inimestele mõeldud, kuigi ka neljajalgsed sõbrad soovisid väga ampsu 😉 Ja siin need ongi.

Pardi rillettes ehk pardiliha määre

Vaja läheb:
  • 2 pardikoiba
  • 4dl pardirasva
  • soola
  • pipart
Maitsesta pardikoivad soola-pipraga (ideaalis päev enne) ning aseta ahjunõusse ja kata üleni rasvaga. Aseta 150kraadisesse ahju 3 tunniks küpsema. Lase jahtuda ning rebi liha pisikesteks tükkideks, kalla peale rasv ja lase külmikus hanguda. Sobib suurepäraselt leivale-saiale määrimiseks.

 

Krõbe ahjukanakoib röstkapsa ja koorekastmega

Säti ahi 200 kraadile pöördõhu režiimil. Lõika kapsas sektoriteks, aseta kaussi, kalla peale kenake kogus oliiviõli ja katki surutud küüslauk ning maitsesta soolaga. Sega korralikult ja kalla ahjuplaadile.

Kana jaoks kuivata see ja maitsesta omal valikul mõne ürdisoola või maitseaineseguga (määri naha sisse). Aseta samuti ahjuplaadile, aga mitte samale, kus on kapsas. Kanast välja valguv mahl takistab juurikate pruunistumist ja krõbenemist.

Aseta plaadid ahju ning lase umbes tunnike küpseda, vahepeal kapsast ringi keerates. Tegelik küpsemisaeg sõltub kapsa ning kana suurusest. Kana on valmis, kui on mõnusalt pruun, krõbe ja torgates välja valguv vedelik on selge, mitte roosakas.

Kastme jaoks kalla kanast ahjupannile valgunud mahl potti, lisa paar küünt küüslauku ning vahukoor. Lase keema tõusta ja serveeri koos kana-kapsaga.

 

Pappardelle pasta tomatikastme ja lihapallidega

Kastme jaoks läheb vaja:
  • 800 purustatud tomateid
  • 1 sibul
  • 2 küünt küüslauku
  • 90ml neitsi oliiviõli + praadimiseks
  • soola
  • 2tl oreganot
Kuumuta pannil pisut õli ja hauta tükeldatud sibul keskmisel kuumusel pehmeks. Lisa viilutatud küüslauk ja prae mõnikümmend sekundit ja seejärel lisa tomatid. Maitsesta soola, oreganoga ning lase vaikselt podisedes kokku keeda. Umbes 40 minuti möödudes lisa 90ml neitsi oliiviõli ja lase veel paar minutit suuremal kuumusel podiseda. Kalla kogu sisu kannmikserisse ja purusta ühtlaseks kreemiks.
Lihapallide jaoks:
  • 500g veisehakkliha
  • 100g mozzarella juustu
  • soola
  • pipart
  • oreganot
Sega kausis hakkliha, sool, pipar ja oregano. Tükelda mozzarella suurteks kuubikuteks ning mässi liha nende ümber, et moodustuks pallike. Prae pannil pruuniks.

 

Lõhe ceviche
Vaja läheb:
  • 200g lõhefileed
  • 2-3 laimi
  • 1 pisem punane sibul
  • 1-2 tšillit
  • 1 avokaado
  • soola
  • 1spl oliiviõli
Lõika nahata lõhefilee kuubikuteks ning pressi sellele laimimahl, jäta happes küpsema. Seni haki peenelt sibul, tšilli ja tükelda avokaado. Kui lõhe on piisavalt kaua mahlas seisnud ning küpsenud, lisa lõhekuubikud ilma mahlata kaussi ja sellele ülejäänud koostisosad. Vastavalt maitsele lisa tagasi ka laimimahla.

 

Postitus sündis koostöös Purina Eestiga. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga