Väljakutse esimene nädal – nädalamenüü planeerimine ja eelarvestamine

Hei! Nagu mainitud, siis alustan uuest nädalast väljakutset, kus proovin hakkama saada 52€ nädalas. Idee tuli sellest, et näidata, et ka võrdlemisi väikese eelarvega saab süüa põnevaid ja mitmekesiseid roogasid ja inspireerida neid, kellel pole võimalik toidule suuri summasid kulutada ja ka neid, kes tahaks säästlikumad olla. Esimene menüü on planeeritud – kahe inimese kohta 3 toidukorda 7 päeva nädalas. Hommikusööke ma eraldi roogadena välja ei toonud, kuna need on rohkem juhuslikud. Küll aga on iga lõuna ja õhtu planeeritud. Lähtusin mitmekesisuse printsiibist ning hooajalisusest, ei hoidnud kokku kvaliteedilt.

Menüü sai selline:

  • Lasanjesupp (2 toidukorda)
  • Hapuoblikasupp (2 toidukorda)
  • Lamba kofta vrapid (2 toidukorda)
  • Mu signatuurpasta tšilli-ingveri kanaga (2 toidukorda)
  • Ahjukana juurikatega (2 toidukorda)
  • Spargli-feta salat
  • Lõhesalat avokaado ja tsitrusega
  • Karjuse pirukas (2 toidukorda)

Ja kulutama pean umbes täpselt 30€! Ehk siis 22€ jäi veel reservigi. Muidugi on mul üht-teist kodus olemas, ent arvestasin ka summa, mis need road kokku maksaksid, kui kõik tooraine kokku liita – 67€. Ja hinnad on võetud e-Selverist, täiesti keskmiselt. Kokku oleks võimalik hoida vähemalt 15-20€, kui teha odavamad valikud ja asendada osa toorainest – näiteks maheveise hakkliha tavalisega, värske kartul vanemaga, lambaliha samuti. Nii et ei midagi võimatut. Spargel, lõhe pole samuti just odavad, ent tervislikud ja head valikud. Jagan kindlasti ka retsepte ja igapäevaselt oma teekonda Instagramis. Nädalase pikema kokkuvõtte teen blogisse!

Siin on mu täpne toorainearvestus: Nädalamenüü1

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga