Eksperiment – alkoholivaba vahuvein, kas petaks ära?

Hei! Suve algul küsisin, kas teid huvitaks postitust alkoholivabadest vahuveinidest – huvitas. Aega läks, aga maitstud sai ja olen valmis ka teiega oma arvamust jagama!

Juues alkoholiga vahuveini eelistan alati võimalikult kuiva ja värske maitsega variante. Ideaalis brut või brut nature. Lisaks sellele meeldivad mulle traditsioonilisel meetodil kääritatud vahuveinid – cava, šampanja, cremant. Ma olin ise väga põnevil, kui alustasin alkoholivabade vahuveinide kohta uurimist ja lootsin leida midagi, mis tõesti meenutaks seda õiget. Tegin üsna suure uurimustöö ja püüdsin leida jooki, mis oleks kuiv, sest enamus neist sisaldas päris palju suhkrut ja ma teadsin ette, et need mulle ei maitse. Sellegipoolest proovisin mõnda sellist ka, kuna teie hulgas võib olla neid, kes just magusamat eelistavad.

Esimene katse oli väga soodsa alkoholivaba vahuveiniga, brändiks B&G. Lõhn oli magus ja maitse ka – mulle ei meeldinud, aga! Kui oled magusa jooja ja eelistad astit, siis on see jook Sulle. Minu arvates väga üks-ühele.

Teiseks leidsin Codorniu rose alkoholivaba kuiva cava. Mu ootused olid väga kõrged! Avasin, nuusutasin – barbariss. Mekkisin – tõesti hapukas, aga maitsesügavust ei olnud ja cavat ka ei meenutanud. Normaalse maitsega jook, aga mingilgi määral ei meenutanud mulle õiget cavat. Samas kui eelistad tagasihoidlikuma ja värske maitsega veine – miks mitte, usun, et sobiks hästi.

Siis andsin võimaluse Freixenet’le – nende cava brut on muidu üks mu lemmikuid, tõesti hea jook. Aga nende alkovaba 0.0.. Sama lugu, mis eelmisega – üldse mitte kehva maitsega, kenasti hapu ja mullitav, aga ikkagi mitte cava poolegi. Eks alkohol ise annab palju nüansse ja maitsesügavust ja seda eeldada alkoholivabast joogist on pisut palju. Siiski, minu maitsemeeltele oli oluliselt vastuvõetavam kui enamus alkovabasid ilmselt oleks. Suhkrusisalduse kohta pelgasin rohkem magusust, aga seda õnneks polnud.

Kokkuvõtteks – mina ei leidnud seda, mida otsisin – midagi, mis meenutaks mulle seda õiget. Samuti ei olnud ma ülemäära vaimustuses ühestki maitsest ja eelistan juua mõnda mahlast mullijooki nagu näiteks Värska Vurtsvasser rabarberiga, millest on see suvi saanud mu täielik lemmik. Ka külalistele pakkumiseks valmistaksin pigem alkoholivaba sangriat või mõnda teist värsket ja suvist alkoholivaba kokteili. Kui aga soovid natuke uhkemalt tähistada ja niisama mullivesi asja ära ei aja, siis kindlasti tasub proovida eelnimetatud jooke. Mina olen lihtsalt oma maitsemeele nii ära lihvinud, et on raske nautida midagi, mis pole päris õige.

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga